Antallet af hackerangreb sætter rekord

Med en stigning på 64 % sammenlignet med sidste år, er antallet af anmeldte hackerangreb eksploderet i 2022. SMVdanmark skriver i deres nyeste analyse, at hele 2.000 virksomheder har anmeldt hackerangreb det seneste år, hvilket er rekordhøjt.

Center for Cybersikkerhed hæver trusselsbilledet

I takt med at der er kommet flere anmeldelser af hackerangreb, er specielt små og mellemstore virksomheder oftere blevet ramt.

Selvom man kun høre om hackerangreb, når det er de helt store koncerner der bliver ramt, viser tallene altså, at stigningen af hackerangreb vokser uagtet virksomhedens størrelse.

Du skal derfor som it-ansvarlig tage det seriøst, når Center for Cybersikkerhed har hævet trusselsniveauet mod danske virksomheder fra ”middel” til “høj”. Situationen beskrives således i rapporten: ”Truslen fra cyberaktivisme er høj. CFCS har hævet trusselsniveauet på baggrund af pro-russiske cyberaktivisters høje aktivitetsniveau mod NATO-lande, herunder Danmark, samt deres mere formaliserede angrebsmodus og øgede kapacitet. Det er sandsynligt, at særligt pro-russiske hackere igen vil gå efter mål i Danmark.”

Rapporten nævner yderligere, at specielt ransomware kan have alvorlige konsekvenser for de danske virksomheder i nærmeste fremtid.

IT-chefer sætter fokus på IT-sikkerhed i 2023

En ny undersøgelse fra Myresearch viser, at 52 % af it-beslutningstagere i danske virksomheder med over 20 ansatte, har fokus på cybersikkerhed de næste 12 måneder. Med den øgede trussel fra hackerangreb, følger fokus fra it-ansvarlige heldigvis med.

Hvad anbefales ift. IT-sikkerhed i 2023?

Vi anbefaler altid vores kunder, at de får lavet et overblik over deres cybersikkerhedsrisici og forstår det moderne trusselsbillede ift. deres forretning. IT-sikkerhed er i dag langt mere end blot at installere en firewall og antivirus. En af vores services som giver rigtig god mening i 2023 er en Gap&Fit analyse. Kort fortalt identificerer og lapper vi huller i kundens IT-sikkerhed. Samtidigt har det til formål at uddanne og løfte kundens sikkerhedsniveau, så det matcher virksomhedens risikoprofil.

Få et uforpligtende tilbud
Luk

Kontakt os

Navn
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.